woensdag 14 januari 2015

Healthy Pleasures: Banana Boat & Crunchy Appel!

Dat gezonde tussendoortjes helemaal niet saai hoeven te zijn hebben we je al laten zien in ons blog van 10 januari met het recept van de Rauwe vijgen-noten bar (Artikel gemist? Je vindt hem hier!). Maar wat als je minder tijd hebt en een lekker en verantwoord tussendoortje wil voor op school, op je werk of gewoon voor bij de koffie thuis? Ontdek hier hoe gemakkelijk en lekker je een doodgewone banaan en appel omtovert in een (gezond) feestje! 
Heb je kinderen? Betrek ze in het klaarmaken van de banana boats & crunchy appels en laat ze hun eigen fruit decoreren: kids will love it!



1. De Banana Boat
Bananen zijn echte energiebommetjes: in een banaan zitten fruitsuikers die snel door je lichaam opgenomen worden waardoor het snel energie levert, terwijl andere suikers in de banaan juist langzaam door ons lichaam worden opgenomen en dus langdurig voor energie zorgen: al met al een perfecte snack op een drukke dag of voor het sporten!

Bananen zijn tevens rijk aan het mineraal kalium wat bekend staat om haar goede eigenschap om een te hoge bloeddruk te verlagen. Bovendien zorgt een banaan ervoor dat we ons gelukkiger voelen om dat het aminozuur tryptofaan de aanmaak van serotine bevordert. Bananen  helpen om deze reden bij psychische problemen als angst, depressie en slaapproblemen. Need more reasons to eat bananas every day?

Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de banaan niet puur vanwege zijn voedingswaarde eten, maar er tevens een dagelijks verwenmomentje van kunnen maken?
Watch & Learn!

- Zorg ervoor dat je een niet al te rijpe banaan hebt (indien de banaan teveel bruine blekken vertoont is het lastig om er mee te werken).
- Snijd hem met een scherp mes over de lengte door de helft zoals op de afbeelding hierboven.
- Besmeer de binnenkant van beide helften met een laagje pindakaas, amandelboter, cashewpasta of gemengde noten pasta (niet teveel indien je op dieet bent, notenpasta's bevatten relatief veel kcal)
- Decoreer de beide helften banaan vervolgens met jouw favoriete healthy bites, zoals gojibessen, moerbeien, chiazaadjes, hennepzaadjes, (75% pure) chocolade snippers of geraspte kokos snippers: It's your party!
& Genieten maar!!

2. Crunchy Apple
Geen fan van bananen? No problem, met appels kun je ook eindeloos variĆ«ren! An apple a day, keeps the doctor away! is een terecht gezegde: appels zijn niet alleen lekker, ze zijn ook supergezond!
Evenals bananen bevatten appels een grote hoeveelheid kalium. Een middelgrote appel bevat daarnaast ongeveer 4 gram vezels (terwijl we 25-40 gram vezels per persoon nodig hebben) waardoor we langer een verzadigd gevoel hebben. Bovendien zorgt de oplosbare vezel pectine ervoor dat het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) wordt verlaagd. Een appel levert tot slot veel vitaminen en antioxidanten en zou daarom elke dag op het tussendoortjes-menu moeten staan!

- Snijd een appel naar keuze (wij zijn fan van Kanzi appels, maar elke appel is in principe prima) in schijfjes. 
- Besmeer elk schijfje -net zoals de banaan- met een notenspread naar keuze.
- Choose your toppings! Probeer te varieren in toppings en kies altijd voor gezonde varianten.



Enjoy!



 Inspiratie: Tasteitnow.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten